CoryFeye kwartet
CoryFeye kwartet

Het Quatuor CoryFeye is in 2009 ontstaan uit het enthousiasme van vier jonge afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium Brussel, Boedapest en de Hochschule van Leipzig en Karlsruhe.

Van in het begin had het CoryFeye kwartet de mogelijkheid om met het Danel Kwartet te studeren. Van 2011 tot 2013 was het CoryFeye kwartet in residentie bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth waar ze zich vervolmaakten bij het Artemis Kwartet.

Daarnaast hebben ze van verschillende gerenommeerde kwartetleden al aanwijzigingen gekregen: het Alban Berg Kwartet, Eberhard Feltz, Wolfgang Boettcher (Brandis Kwartet), Petr Prause (Talich Kwartet), Natalia Prishepenko en Heime Müller (ex-Artemis), het Allegri Kwartet, Jean-Marc Bourret (Castagneri Kwartet), Hartmut Rhode (Mozart Piano Quartett), Josef Klusoň en Vaclav Remeš (Pražák Kwartet), Matthias Lingenfelder (Auryn Kwartet), Luigi Vecchioni (Manfred Kwartet), Alan George (Fitzwilliam Kwartet) en Jean Sulem (Rosamonde Kwartet).

Het CoryFeye Kwartet speelde reeds in verschillende gekende concertzalen in België: het MIM, Flagey, Bozar, het Koninklijk Conservatorium Brussel, de Muziekkapel Koningin Elisabeth, deSingel in Antwerpen, het Concertgebouw Brugge, het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi, het Groot Theater van Verviers, Amuz, het Goldmuntz Center in Antwerpen, de Stadsschouwburg van Leuven,… Sinds 2009 is het kwartet in residentie in Schola Nova, waar ze onderricht geven en jaarlijks verschillende concerten verzorgen, speciaal gericht op het jonger publiek.

Het kwartet heeft aan verschillende bekende Europese festivals deelgenomen, zoals het Festival de l’Été Mosan, het Festival de Musique de Menton, het Festival de l’Abbaye du Pin in Poitiers, het festival Proquartetto in Doornik, de Midis Minimes, de ‘Musicales de Beloeil’, het festival ‘À la française’ en ‘Romantics’ in Flagey, de ‘Sommets du classique’ in Crans-Montana, het festival Résonances, het Neckar-Muzik Festival van Heidelberg, het festival Arpèges en Gascogne, de ‘Musicales des Coteaux de la Gimone’, de ‘Rencontres musicales’ van ProQuartet in Seine-et-Marne, het festival ‘L’Europe en Musique’, het festival van Tata (Hongarije),...

Geregeld deelt het CoryFeye kwartet het podium als kwintet of sextet met artiesten als Pavel Kolesnikov, Boyan Vodenitcharov, Amandine Savary, Alksandar Madzar, Julien Libeer, Guy Danel, Marie Hallynck, Adam Krzeszowiec, Elina Bukša, Pascal Moraguès, Jean-Michel Charlier, László Kuti, Denis Sungho, Dorothea von Albrecht, thereminist Thorwald Jørgensen,…

De kwartetleden van het CoryFeye kwartet werken graag samen met hedendaagse componisten. Zo heeft het kwartet al de mogelijkheid gekregen om te werken met componisten als Philippe Boesmans, Christopher Muscat, Michel Déom, Peteris Vasks, Thomas Larcher en Peter Eötvös.

Het CoryFeye kwartet is erkend door de organisatie « Art et Vie » van de Federatie Wallonië-Brussel. Voor het seizoen 2013-2014 zijn ze ook geselecteerd door 'Jeunesses Musicales' om te touren in scholen met hun programma 'Reis langs de Donau'.

Het kwartet werd al verschillende malen uitgezonden op de radiozenders Klara en Musiq3.

In 2014 heeft het kwartet bij Arte Sanitas een CD opgenomen met de eerste integrale strijkkwartetten van Duits-Russische componist Georg von Albrecht (1891-1976).