In 1997 haalt Jean-Lou Loger met unanimiteit een Eerste Prijs cello en en kamermuziek met
felicitaties van de jury aan het CNR van Amiens. De eerste Prijzen cello en kamermuziek verkreeg hij ook aan het  ENM te Créteil in de klas van Isabelle Veyrier in 1998.
Na twee jaar wordt hij toegelaten aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse in Lyon in de klas van Yves Chiffoleau en Patrick Gabard waar hij zijn diploma voor cello behaalt. In 2004 wordt hij aangenomen in het Orchestre des Pays de Savoie en tegelijkertijd begint hij zijn master bij Michèle Scharapan en haalt hij het diploma kamermuziek.
In januari 2007 wordt Jean-Lou lid van het Quatuor Leonis, laureaat van verschillende internationale wedstrijden (3e prijs Concours International de  Genève) en volgt les bij  het Quatuor Ysaye, Gábor Takács, Rainer Schmidt, Valentin Erben, Heberardt Feltz en Paul Katz. Het kwartet begint een nauwe samenwerking met Olivier Py van het Théâtre de l’Odeon, waar ze 5 jaar in residentie zijn.
Hij kreeg de mogelijkheid om als solist op te treden in het concerto van Saint-Saêns met l’Orchestre de Picardie en gaf verscheidene recitals met pianist Valéry Rogacev.  Verschillende festivals, waaronder l’Epau, Orangerie de Sceaux, Accadémia nazionale di Santa Cecilia, Musique aux Chandelles, festival les musiques GMEM de Marseille, Archipel in Genève,… mochten hem al verwelkomen.
In 2012 wordt Jean-Lou Loger lid van het Ensemble Matheus en sinds kort is hij volwaardig lid van het Coryfeye kwartet.